Bekend maakt Bemind 2018

Maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, vond voor de tweede keer een speciale dag in het kader van Bekend maakt Bemind plaats.
In 2013 werd er voor de dorpen Oostwold en Midwolda een cultuur-historische route ontwikkeld, genaamd 'Bekend maakt Bemind'.
De route van 12,4 kilometer neemt bezoekers mee op ontdekkingstocht langs verdwenen dorpen, een eeuwenoud steenhuis, polders en gemalen, boerderijen en arbeiderswoningen, (eigen)wijze dominees, herenboeren en arbeiders en uiteraard ook kerken.
Zo komt de geschiedenis tot leven en kan het rijke verleden van Oostwold en Midwolda ontdekt worden.
Ook onze kerk in Oostwold was 21 mei geopend en Peter Akkerman vertelde er over 'dou en nou'. Ongeveer 90 bezoekers bezochten deze dag ons kerkgebouw!