Concert Duo Saxyon

Concert Duo Saxyon, Barokensemble en Koos Akkerman in Oostwold

Zondag 8 februari werd er voor de tweede keer sinds de restauratie een concert georganiseerd in de kerk van Oostwold. Dit keer traden Duo Saxyon, het Barokensemble van Kunstencentrum De Klinker en Koos Akkerman op.
De muzikanten waren tijdig aanwezig om nog wat in te kunnen spelen. Het Barokensemble het eerst, Duo Saxyon was iets verlaat en kon daarna inspelen. Koos Akkerman had het op vrijdag al gedaan en hoefde alleen nog maar even het orgel testen.
Om kwart over twee was de eerste bezoeker uit Midwolda er al. Vanaf half drie begon het lekker te lopen en om 3 uur zaten we met ruim 60 mensen (inclusief de muzikanten) in de kerk. Een heel mooie opkomst!
Het concert zelf was heel gevarieerd zoals aangekondigd. Muziek van o.a. Satie, Moessorgski, Milhaud, Fasch, Corelli. En meer modern van Astor Piazolla, Iturralde, Ad Wammes en Whitney. Koos Akkerman speelde muziek van Hesse en Gounod waarbij hij zelfs zong.
Een heel mooi concert met een zeer enthousiast publiek waarbij Duo Saxyon als hoofdact toch wel het meeste applaus kreeg. Evenals vorig jaar kregen we van de muzikanten lovende woorden over de prachtige akoestiek van onze kerk. Een mooie plek voor een CD opname, hoorden we zelfs.
Dank aan alle sponsors die het concert financieel ondersteunden. Ook dank aan Kees Bom van wie we opnieuw een klavecimbel mochten lenen. En dank aan Peter en Zwanie Akkerman die belangeloos voor de koffie en thee zorgden.

Duo Saxyon