Concert Giardino Musicale 2018

Zondag 25 februari kwam barokensemble Giardino Musicale naar Oostwold met hun programma 'Oh Nederland'.
Het ensemble bestond deze middag uit Eva Harmuthová (blokfluiten en barokhobo), Jérôme Brodin (klavecimbel) en Elske Tinbergen (barokcello en basviool).
Jérôme Brodin was in maart 2014 al eens bij ons in de kerk, toen voor een concert met Klaartje van Veldhoven en Marike Tuin.
Nu dus een heel ander programma, waarbij muziek uit de Nederlanden centraal stond.
In de Gouden Eeuw bloeide de muziekkunst in de Lage Landen, met componisten als Jan Pieterszoon Sweelinck en Nicolaus a Kempis. Veel componisten kwamen vanuit het buitenland naar Amsterdam toe, zoals Johann Christian Schickhardt, en brachten hier hun muziek uit.
En ook nu nog worden er prachtige stukken gecomponeerd, bijvoorbeeld door Willem Wander van Nieuwkerk. Zo werd het publiek door vele eeuwen 'Nederlandse' muziek geleid en de variatie viel erg in de smaak bij de bezoekers – de 'Oude en Nieuwe Hollantse Boeren Lietjes en Contredansen' en het moderne werk van Van Nieuwkerk niet minder dan de bekende klassieke werken!