Concert Klaartje van Veldhoven

Zondag 23 maart 2014 hielden we in Oostwold het eerste concert na de restauratie.
Klaartje van Veldhoven (sopraan) zou optreden samen met Pieternel Berkers (accordeon). Daarnaast zouden het Barokensemble van de Muziekschool Oost-Groningen en Piet Datema op orgel komen spelen.
Zaterdagmorgen 22 maart: lichte paniek! Klaartje belt met de mededeling dat Pieternel dusdanig ziek is dat ze niet kan komen. Klaartje heeft al wat anders geprobeerd, maar nog zonder succes. Een mogelijkheid voor uitstel is voor ons eigenlijk geen optie. Klaartje probeert daarrom alsnog wat anders te vinden. Ondertussen brengen we met een paar mensen een klavecimbel van Kees Bom naar de kerk. Rond elf uur een telefoontje van Klaartje: ze heeft een alternatief kunnen vinden en het concert gaat door! Een hele opluchting.
Zondagmorgen om 12 uur is Klaartje reeds in Oostwold! Samen met Marike Tuin (Viola da gamba) en Jérôme Brodin (klavecimbel). Ze hebben wel eens samen gespeeld, maar moeten even flink oefenen om alles door te nemen. Ze willen geen koffie: er moet eerst geoefend worden! Ze zijn lovend over de prachtige kerk trouwens.
Rond 14.30 uur komen de eerste bezoekers. Heel spannend: hoeveel mensen zouden er komen? Om 15.00 uur hebben we totaal zo'n 40 bezoekers en met de muzikanten erbij zitten we met rond 50 mensen in de kerk. Van veel mensen horen we dat we blij mogen zijn met zo'n aantal bezoekers.
Het programma wordt wat aangepast (met name na de pauze), omdat er andere muzikanten zijn. We genoten van de prachtige stem van Klaartje en ook haar mooie toelichtingen bij een aantal nummers. Ze werd voortreffelijk begeleid door Marike en Jérôme. Prachtig dat je binnen een dag elkaar zo kunt vinden! Leuk was ook dat Jérôme zeer verrast reageerde toen verteld werd dat het klavecimbel van Kees Bom was: "Is that Cornelis Bom?" Hij was verrukt over het instrument en had eerder op een instrument van Kees gespeeld! Leuk was deze middag ook het Barokensemble van de Muziekschool Oost-Groningen te horen. Het verschil tussen professionals en amateurs was uiteraard te horen, maar daarom niet minder leuk! Ook Piet Datema speelde heel goed zijn 2 ingestudeerde stukken op het electro-pneumatische Reil orgel. Al met al een mooi, gevarieerd concert. Van diverse dorpsbewoners hebben we ook complimenten gehad dat we zoiets organiseren: belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp!