Kerkenpad Oost-Groningen 2015

Zaterdag 20 juni werd er voor het eerst het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd.
Zeventien kerken in de gemeenten Oldambt, Bellingwedde en Menterwolde hadden deze dag hun deuren geopend om het publiek eens te informeren over de bouwwerken, het interieur en de orgels.
In Oostwold was ook onze kerk open. We werden verrast door het vele bezoek uit de diverse windstreken van ons land. Zelfs een fotoploeg uit het Duitse Aurich is meer dan een uur aan het werk geweest en heeft alle facetten van de kerk geportretteerd. Zowel het ex- als het interieur.
De kerk heeft vele goede indrukken achtergelaten bij de bezoekers. Men verbaasde zich over de warme uitstraling bij het binnenkomen, de kleurencombinaties van het schilderwerk, de glas in loodramen en de wel zeer 'hoge' preekstoel.
Ook de geëxposeerde schilderijen van Zwanie Akkerman kregen een goede waardering.
We hebben veel mensen kunnen vertellen over de bouwstijl van de Amsterdamse School, het Reilorgel, de restauratie. Uiteindelijk konden we om 17.00 uur de balans opmaken en bleken dat er 73 personen binnen waren geweest. Dit aantal overtrof onze stoutste verwachtingen!

Kijk voor meer informatie over het Kerkenpad Oost-Groningen op de website of blijf op de hoogte via facebook