Open Monumentendag 2015

Het landelijke thema van Open Monumentendag was dit jaar 'Kunst en Ambacht'.
Nu zijn onze beide kerkgebouwen Rijksmonument en de bouwers ervan waren zeker kunstenaars en ambachtslieden! Om aan dit thema extra aandacht te geven hebben we 2 kunstenaars gevraagd te exposeren.
In Nieuwolda werden er beelden van Yvonne Struys tentoongesteld. Zij heeft haar atelier in de voormalige Gereformeerde Kerk van Nieuwolda.
In Oostwold was een kleine expositie van Luc Leenknegt. Hij heeft zijn atelier in de voormalige Christelijke basisschool aan de Hoofdstraat in Oostwold.
We mochten deze dag vele bezoekers ontvangen en allen genoten zij van de gebouwen en de prachtige kunstwerken.
Bijzonder was ook dat drs. Hoekstra de dag erna tijdens de kerkdienst in zijn preek wist te verwijzen naar een van de beelden van Luc Leenknegt!

Werk van Yvonne Struys

Werk van Luc Leenknegt