Rommelmarkt 2013

Verslag van onze razende reporter:

Wat een organisatie, wat is er vergaderd, wat moet en wat mag er wel. De commissie Rommelmarkt heeft zich met verve van haar taak gekweten!! Hulde aan die mensen!! Goederen moesten worden gehaald, op woensdag 5 juni konden de goederen worden ingebracht en wat kwam er een boel en dat overal uit het Oost-Groningse, onvoorstelbaar en ook mooi spul.
Dan is het zaterdag 8 juni 's morgens 7.00 uur, de eerste vrijwilligers stonden al voor een nog gesloten toegangsdeur. Boerentrekkers en -wagens reden de parkeerplaats op, gevolgd door een auto met aanhanger met steiger materiaal. Podia werden gemaakt voor de te verkopen goederen, meters tafels voor het antiek, 'n zeiltje voor het speelgoed, ruimte voor de boeken binnen, voor het sjoelen, de verloting, de poffertjes en nog meer.
Ook iets voor de inwendige men: boontjesoep, tomatensoep, groentesoep, slaatjes en puutjes chips. Ook was er cake, koek, jam (van 2 fabrikanten). De directie had alles onder controle.
De eerste kopers dienden zich om kwart vóór acht al aan en allengs groeide dat aantal gestaag en met enige moeite werden ze achter het hek gehouden.
Om 9.00 uur (ietsjes er voor) werd het sein gegeven van de handel is los en een zwerm bijen (kooplui) vloog uit over de parkeerplaats. Wat een prachtig gezicht! Kost dat?, 'n eurootje, viefteg centen, neehee, 'n euro!! Vôt den mor en er werd een handel gedreven! Een deel van de organisatie zonderde zich af om alvast even de buit te tellen en ze liepen met een grijns op het gezicht rond.
Er werd zelfs meubilair verkocht dat niet in de aanbieding zat! Er was een verkoper die een stoel verkocht uit de kerkenraadskamer!! (was toch over bij zo'n kleine kerkenraad...)
Eén ding viel uw razende reporter wel op en dat was de saamhorigheid onder alle vrijwilligers! Grote klasse!! Wat ook bijzonder was het grote aantal vrijwilligers van jong tot oud ongeveer 30 personen uit Nieuwolda en Oostwold!
Er werd gesjoeld dat het een lieve lust was, er werden loten gekocht, enveloppen getrokken, bonen geteld, meters boeken verkocht en wat niet al, te veel om op te noemen. Tegen 12 uur kon je een plasticpuut kopen voor 1 euro en die mocht je voldoen met van alles wat. De trekking van de diverse prijzen werd bekend gemaakt, voor het sjoelen (de oudjes doen het nog best), van in de bonen uit de bonen, het 2 persoons zuiverwollen dekbed verhuisde mee met een stel jongelui en ze besloten die avond vroeg naar bed te gaan..!
En dan het slot akkoord, alles moest worden opgeruimd! In 'n poest en 'n zucht was het geklaard en kon er op gedronken worden, de inwendige mens versterkt en de diverse verkoopervaringen deden de ronde alsook de sterke verhalen. De president commissaris van de commissie Rommel sprak de vrijwilligers toe, vertelde het voorlopige bedrag van de verkoop, komt nog 'n beetje bij en gaat een beetje af en dan blijft er vanzelf een netto bedrag over, daar wordt u vast nog wel over ingelicht!! Applaus volgde voor de organisatie, de vrijwilligers, de onvoorwaardelijke saamhorigheid en voor de aller slimste verkoper!! Uw reporter beleefde prachtige momenten deze dag.

Na het verwerken van de laatste opbrengsten en kosten is het geld naar de bank gebracht en geteld. Uiteindelijk komen we uit op een resultaat van € 1.556,77! Dit bedrag is in gelijke delen verdeeld over de kerk van Oostwold, de kerk van Nieuwolda en de Stichting Hulp aan Tsjernobylkinderen Oldambt.