Sint Maarten 2013

Maandag 11 november tegen de schemering kwamen de jeugdige inwoners van Nieuwolda en Oostwold in beweging, al dan niet onder begeleiding van de ouders, want het was Sint Maarten.
Lopen langs de deuren van de huizen en zingen dat het een lieve lust was. Sint Maarten, de koeien hebben staarten, Micky Mouse en toch nog een enkeling met het onvervalste Kip Kap Kogel. Niemand had echter het nieuwe liedboek meegenomen om lied 744 te zingen...
In Oostwold en Nieuwolda waren de deuren van de kerken geopend, alwaar de kinderen werden getrakteerd op broodjes knakworst, al dan niet met mosterd, of broodjes kaas, en koffie voor de ouders.
Velen wilden de kerk wel even bezichtigen.
Dat het werd gewaardeerd bleek wel uit het aantal bezoekers: 80 in Nieuwolda en in Oostwold werden 45 kinderen geteld!
Het was een leuk gebeuren, met dank aan de gastvrouwen en -heren.